• L’OSPITE È COME IL PESCE DOPO TRE GIORNI PUZZA میهمان مثل ماهی است که بعد از سه روز بو می دهد
 
 

 
تشخیص سردی و گرمی بدن از نگاه طب سنتی
 سید مهدی میرغضنفری درباره کیفیت سردی و گرمی اظهار داشت: گرمی کیفیتی است که ایجاد حرکت و جنب و جوش کرده، منجر به فاصله گرفتن اجزای جسم می‌شوند مثل حرارتی که آب را به بخار تبدیل می‌کند.
به‌گفته وی گرم‌مزاجان نیز، پرجنب‌وجوش‌تر و برون‌گراتر بوده، میزان و سرعت حرکات و کلامشان بالاست؛ مصرف گرمی‌جات (مثلاً فلفل) نیز ایجاد کننده این حالات هستند.
این پژوهشگر طب سنتی ادامه داد: سردی کیفیتی است که حالت سکون و سکوت، رکود، انجماد و متراکم شدن اجزای جسم را ایجاد می‌کند، مثل یخ زدن آب. سردمزاجان نیز به‌نسبت، کم‌تحرک‌تر، کندتر، درون‌گراتر و آرام یا صبورتر بوده؛ مصرف سردی‌جات (مثلاً ماست) این حالات را تشدید می‌کند.
میرغضنفری افزود: خشکی کیفیتی است که به اجسام و پدیده‌ها ثبات و شکل می‌دهد و معمولاً با چروکیدگی، جمع شدن و لاغری همراه است، مثل خشک شدن ترکه تازه چیده شده از درخت یا خشک شدن میوه‌های تر.
وی بیان داشت: افراد خشک‌مزاج نیز دارای بدن‌های لاغر، اسکلت محکم، پوست چین و چروک‌دار خشک و اعتقادات راسخ غیر قابل تغییر هستند, مصرف مواد خشک کننده (مثل نمک، سرکه، فلفل) این حالات را تشدید می‌کنند.
این پژوهشگر طب سنتی اضافه کرد: تری کیفیتی است که حالت انعطاف پذیری، سیالیت، روانی و معمولاً حجم‌دهی را در اجسام و پدیده‌ها ایجاد می‌کند، مانند تبدیل خاک به گل کوزه‌گری.
میرغضنفری یادآور شد: افراد با مزاج تر، معمولاً چاق بوده، بدن‌های نرم داشته، روحیات انعطاف پذیری دارند و ناملایمات و برخوردهای مختلف را به‌خوبی تحمل می‌کنند. مصرف رطوبت‌بخش‌های خوراکی (مثل مرکبات، لبنیات، کاهو) یا موضعی (مثل روغن بنفشه یا بادام شیرین) نیز منجر به بروز همین حالات در جسم و روان می‌شود.
مرکز ترجمه stc
تاریخ درج خبر:5 مرداد ,1395 10:36 ق.ظ

 

ورود کاربران

نام کاربری
رمز عبور

 
عبارت درون کادر

کلیه حقوق این سایت برای مرکز ترجمه STC محفوظ است