• L’OSPITE È COME IL PESCE DOPO TRE GIORNI PUZZA میهمان مثل ماهی است که بعد از سه روز بو می دهد
 
 

 

کتاب «انتخاب‌هاي سخت» نوشته هیلاری رودهام کلینتون وزیر امور خارجه سابق آمریکاست که در آن به شرح انتخاب‌هاي سخت و دشوار خود در طول دوران مسئولیتش پرداخته است. این کتاب در شش فصل به نگارش در آمده است و نویسنده سعی کرده شرح نسبتاً مفصلی از مراودات دیپلماتیک و دشواری‌هاي گزینه‌هاي پیش روی خود را تصویر نماید. سیاست روز به طور روزانه بخش‌هايي از ترجمه این کتاب را منتشر خواهد کرد.

به شکلی ناخواسته 

عواقب دیپلماتیک ویکی‌لیکس بد بود اما فلج‌کننده نبود؛ اگر چه از افشاگری دیگری پس از کناره‌گیری من از وزارت خارجه حکایت داشت که بسیار جدی‌تر و با ماهیتی بسیار متفاوت‌تر از افشاگری ویکی‌لیکس بود. ادوارد اسنودن، یکی از پیمانکاران آژانس امنیت ملی که عمده کارش رصد ارتباطات خارجی بود، بخش گسترده‌ای از اطلاعات بسیار محرمانه را دزدید و به خبرنگاران داد. اسنودن ابتدا به هنگ‌کنگ و سپس به روسیه فرار کرد که درخواست پناهندگی او را پذیرفتند. 

درز اطلاعاتی او برخی از حساس‌ترین برنامه‌های اطلاعاتی طبقه‌بندی شده آمریکا را افشا کرد. براساس این اسناد، ادعا شد که ایالات متحده، تماس‌های تلفن همراه متحدانش از جمله آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و دیلما روسف رئیس‌جمهور برزیل را شنود می‌کند و همین موضوع، خشم مردم سراسر جهان را برانگیخت. 

همچنین نگرانی‌هایی وجود داشت که تروریست‌ها و جنایتکاران به واسطه آشنایی بیشتر با منابع و روش‌های مورد استفاده جامعه اطلاعاتی آمریکا، شیوه‌های ارتباطی خود را تغییر دهند. با وجود این موارد، بیشتر توجهات در داخل آمریکا بر این مسئله متمرکز شده بود که برنامه‌های جمع‌آوری اطلاعات آژانس امنیت ملی آمریکا درباره شهروندان آمریکایی چگونه بوده و چه تاثیری داشته است. این برنامه به خصوص بدین شکل بود که بررسی موشکافانه بخش عمده‌ای از سوابق تماس‌های تلفنی، پایگاه داده‌های شماره تلفن‌ها و مدت زمان مکالمات در صورتی انجام می‌شد که سوء‌ظن معقولی در مورد ارتباط شماره‌ای خاص با تروریسم وجود داشته باشد اما محتوای مکالمات و یا هویت تماس‌گیرنده ذخیره نمی گردید. رئیس‌جمهور اوباما پس از این افشاگری از کنگره درخواست کرد اصلاحاتی را پیاده کند که دیگر نیازی به نگهداری چنین اطلاعاتی از سوی دولت نباشد. پس از گذشت سال‌ها از واقعه یازده سپتامبر و در حالی که اوباما از لزوم نظارت بر مکالمات خارجی و عملیات‌های اطلاعاتی، همچنان دفاع می‌کرد، از مناظره عمومی در مورد اینکه چگونه بین امنیت، آزادی و حریم خصوصی تعادل برقرار شود نیز استقبال نمود. تصور برگزاری چنین مناظره‌ها و گفت‌وگوهایی در کشورهایی نظیر روسیه و چین دشوار است و درست چند هفته پیش از اینکه ماجرای اسنودن آغاز شود، رئیس‌جمهور، سخنرانی مهمی در مورد سیاست امنیت ملی ایراد کرد. او در آن سخنرانی گفت: «با توجه به تجربه‌ای که طی یک دهه گذشته تاکنون به دست آورده‌ایم، اکنون زمان آن است که از خودمان سوالات دشواری بپرسیم - سوالاتی درباره ماهیت تهدیدات کنونی و اینکه ما چگونه باید با آنها مقابله کنیم ... انتخاب‌هایی که درباره جنگ می‌کنیم - برخی اوقات به شکلی ناخواسته - می‌تواند بر آزادی و فضای باز به روشی که زندگی ما به آن وابسته است، تاثیر داشته باشد.» 

سال‌ها زندگی در انظار مردم موجب شده بود که من مسئله حریم خصوصی و ضرورت محافظت از آن را عمیقا درک کنم. اگرچه فناوری‌های این حوزه جدیدند اما چالش‌های برقراری تعادل مابین آزادی و امنیت تازه نیستند.

مرکز ترجمه STC

تاریخ درج خبر:6 تير ,1395 9:58 ق.ظ

 

ورود کاربران

نام کاربری
رمز عبور

 
عبارت درون کادر

کلیه حقوق این سایت برای مرکز ترجمه STC محفوظ است